Mimpi-mimpi di malam hari

in I don't know

Dari kecik sampai besar I always have dreams when I sleep dan selalunya mimpi itu mesti yang bukan-bukan.

Aku tak ingat dah, mimpi aku masa kecik-kecik tapi mimpi dah besar ni kadang-kadang ingat tapi selalunya memang merepak gila.

Dulu masa aku dalam dua puluhan,  ada satu masa ni, aku selalu ada recurring dream yang ngeri. Iaitu membunuh orang, aku siat kulit dia and buang dalam laut lepas tu rangka dia aku simenkan bawah katil.

Horror ok perasaan dia masa tu, taku macam real.

 

Lepas tu ada juga mimpi bersenggama dengan kawan-kawan. Perasaannya adalah chebaii. Especially bila jumpa kawan tu balik masa minum ke apa kan. Rasa macam eiii eiiiiii aku dah nampak kau bukak sluar semalam.

Eiii.

 

Lagi satu, selalu mimpi bila nak call orang on the phone, numbers on the phone [the dials] selalu hilang, dahla time-time kecemasan macam nak call bomba, polis dan boifren.

Sakit hati dia macam bila kau tekan remote tv/astro tapi tak jalan or bila satu huruf dekat keyboard hilang.

 

Lately aku selalu mimpi berlaku curang. Padahal dah tau ni dah kawin tapi dalam mimpi tu nakkkk jugak menggatal. Siap boleh fikir lagi, alaaa ni mimpi je ni takpeee.

Macam haram.

 

But what I hate the most adalah mimpi menangis, bila bangun je betul betul menangis. Selalu pulak tu. Sometimes I remember them, sometimes I don’t.

Ini bukan menangis sesikit ok, siap basah bantal.

What is the explanation for this eh? Macam lelaki kalau dia mimpi basah, ada orang beritahu akula pasal bill air dia lama tertunggak so the semen kene keluar tapi dalam kes aku takla kot pasal katanya ratu air mataaaa kannnn.

 

I don’t know about anybody else but somehow when I dream, I will know that I am dreaming. Contohla kata dalam mimpi tu aku kene kejar dengan orang, I can tell myself to dissapear kira macam jadi invisible la sebab I am dreaming and dalam mimpi I can do anything.

Kadang-kadang aku berjaya jugakla jadi invisible woman tapi kadang-kadang tu bila orang yang kejar aku tu dah dekat tetibe aku tak invisble balik. Bongok gila.

 

Some people said sometimes our dreams tend to tell us something, but I just take them macam entertainment ajelah unless kalau aku ada sembahyang istikharah ke apa but then itu pun aku tak sure sebab I think we tend to teach our mind to see what we want.

 

Dulu, I used to have a dream diary tapi sejak website tu dah kena ambik alih dengan company mana ntah, I don’t have any anymore.

Memang takde faedahla kan but itulah aku memang suka buat kerja tak berfaedah :D

 

Ok bai nak tido, hopefully malam ni mimpi best – seperti memenangi duit berbillion ringgit dan percutian ke acapulco [ siapa ingat dulu kalau kuiz tv kan mesti hadiah dia kereta audi dengan pergi acapulco]

Padahal haram aku tak tahu acapulco tu kat mana.

 

Ok tata.

Kali ni betul betul.

 

 

Thanks for rating this! Now tell the world how you feel - .
How does this post make you feel?
  • Excited
  • Fascinated
  • Amused
  • Bored
  • Sad
  • Angry


{ 5 comments… add one }

Leave a Comment

CommentLuv badge

  • Monday, 14 November 2011 - 9 pm, 9:03 pm Aan Andes

    Chic, i always dream like that..mcm ada pembunuh ke, then nak call my hubby tiba2 phone tu retarded keep on hilang the number, then i know i’m dreaming and i can control it, like when i falling off a building and it is so high and felt so real, and i know i will die, then before i jatuh i said, ok i kenot die, so suddenly i fall on bumbung, and this one i paling ingat, i tengah lari dari penjahat in a corn field, like a maze..and i dont know where to go and suddenly the field burn, and of cos i’ll burn to, penat sgt lari so i cakap ok lah..i nak wake up because i cant find the exit. Saiko kan? Sigh… I dont know whats the meaning, in fact i also like u open a blog and write about all dreams i have because they have their own story, tapi half way tak interested nak continue, after all its only a dream. In fact i dream everyday..every single day since i’m form4..and i’m tired of it. After all ppl said, if u dream means ur brain doesnt rest and u supposed to res during sleep. Am tired of it but what to do. It’s better than not sleeping at all i guess. So i just ignore all my dreams now. Yeah, still dreaming, every day..

    P/s: sorry mcm luahan perasaan, i never write about this before, but knowing u experience this..so terpour sini ;)

    Reply
  • Friday, 11 November 2011 - 11 pm, 11:32 pm idlan

    Acapulco kat mexico. cantik wey

    Reply
  • Friday, 11 November 2011 - 12 am, 12:19 am Uda

    hahaha! sya ingat hadiah acapulco tue. kalau tk salah dunhill yg sponsor kan :-)

    p.s. mlm nie u mimpi menang gameshow ‘More Jutaria’ :-)

    Reply
  • Thursday, 10 November 2011 - 9 pm, 9:13 pm Ayaqmasak

    Pernah jugak mimpi nangis2 sampai lencun bantal. Tapi selalu tak amek port pun. Malas  nak fikir, mimpi je ponnnnn,  camtu.

    Reply
  • Thursday, 10 November 2011 - 12 pm, 12:09 pm Shasha

    Nak mimpi dpt duit juta-juta..bangun bangun je ada duit juta juta atas katil boleh?

    Reply

Previous post:

Next post:

Page 1 of 11