Arang yang tertinggal

in crap

On new year’s eve, the rosadah’s clan decided to hold a bbq session. Ni semua adik aku punya ideala ni tapi bagus jugakla kan, takdela aku sangap sangat. Kalau tak, komfem aku main game je malam tu.

So few days sebelum tu adalah bercerita dengan mak apa nak beli, mak aku pun adalah excited. Salah satunya adalah arang. Mak kata tak payah beli sebab dia ada balance hari tu, aku pun cakap tak payah sebab aku ada lagi balance arang from the previous bbq tapi adik aku nakkkk gak beli.

Sukati.

When the day came, aie and Lin balik dulu membawa segala peralatan – arang, ayam dan sebagainya. Aku balik lepas diorang bawak bbq pit. Emak and ayah balik paling lambat sebab ayah sengal start masak nasi goreng lambat.

So by the time emak and ayah arrived, kitorang [ including my some of my cousins and an uncle] dah start membakar.

Bila kereta sampai je, mak aku terus keluar dari kereta sambil buat muka samseng

“Ni apa ni? Semuanya bertinggalan!”

She dengan garangnya shoved something to us. Semua orang buat muka pelik. Kecuali aku, yang dah tergelak macam nak mati, sebab aku tau apakah bendanya itu.

Arang, katanya!

Kan kereta aku bau ketam, so I bought the arang dehumidifier to neutralise the smell tetibeeeeeeeeeeee adalah pulakkk yang ternampak perkataan arang itu tak semena-mena kannnnnnn.

Mak aku ingat ianya adalah arang nak bakar bbq bolehhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh?

Memangla situ tulis arangggggg, tapi bukan untuk bbq itu adalah arang untuk membuang bau makkkkkkkkkk. Apa je la yang dapat dimasak dengan arang sebanyak itu?

Lansung menjadi bahan sepanjang malam [termasuklah cerita pensel yang diungkit semula hehe].

Mak, mak. Kenapala cute sangat?

Thanks for rating this! Now tell the world how you feel - .
How does this post make you feel?
  • Excited
  • Fascinated
  • Amused
  • Bored
  • Sad
  • Angry


{ 15 comments… add one }

Leave a Comment

CommentLuv badge

  • Monday, 3 January 2011 - 5 pm, 5:26 pm Arisy

    kelakar, tapi i pun ingat arang jugak

    Reply
    • Wednesday, 19 January 2011 - 1 am, 1:23 am chics

      Haaaa, you boleh geng dengan mak i ok!

      Reply
  • Monday, 3 January 2011 - 1 pm, 1:24 pm rockstar

    hahahahha. mak kau mmg cute.

    Reply
    • Wednesday, 19 January 2011 - 1 am, 1:23 am chics

      Mak aku menggelupur macam aku ok!

      Reply
  • Monday, 3 January 2011 - 11 am, 11:50 am dils

    hehehe.. mmg klakar your mom.

    Naseb baik die tak try bukak and terus pakat bakar je ‘arang’ tu.

    Reply
    • Wednesday, 19 January 2011 - 1 am, 1:24 am chics

      Kalau dia buat macam tu,komfem orang akan gelak guling-guling

      Reply
  • Monday, 3 January 2011 - 11 am, 11:07 am enny

    nih cerita new year paling kelakar so far…
    hahahhahahaaa

    Reply
    • Wednesday, 19 January 2011 - 1 am, 1:24 am chics

      Kalau kau tengok muka bersungguh dia lagi tak boleh tahan ok!

      Reply
  • Monday, 3 January 2011 - 10 am, 10:41 am Iz Yahya

    Hahahaha joker la mak kau. Innocent habis :)

    Reply
    • Wednesday, 19 January 2011 - 1 am, 1:25 am chics

      Itula naive gila mak aku lalau dipermain-mainkan :P

      Reply
  • Monday, 3 January 2011 - 7 am, 7:44 am Pel

    Haahahaha okkkk ni cute gilaaaaa!!!!!

    Reply
  • Monday, 3 January 2011 - 1 am, 1:41 am peej

    hahah. mmg kelakar.
    tp yang dia pun tulis arang. if silap tgk. mmg ingat arang la kot.

    Reply
    • Wednesday, 19 January 2011 - 1 am, 1:26 am chics

      Itula tapi sah-sahla aku letak dalam kereta nak buang bau, aku siap bagitau dia ok

      Reply
  • Monday, 3 January 2011 - 1 am, 1:01 am Uda

    hehehe…. sekali dier berkeras soh bakar jugak pakai arang tue…. apo nk buek nanti. hehe

    p.s. kat guardian ada yer…. bole carik nnt bila nk guna :-)

    Reply
    • Wednesday, 19 January 2011 - 1 am, 1:26 am chics

      bakar jela sambil gelak2

      Reply
Page 1 of 11