Emak dah ada FB!

in crap

Yesterday ayah and emak came to my place because ayah needed to use the Internet. Somehow the maxis modem at the house tak boleh guna.

After ayah did his thing, emak pulak tiba-tiba nak check tupperware dia. Fine, tapi lepas tu tanya dekat aku apa website dia and apa password for her account. Like apakah ok? Nasib baik aku ingat.

Ingatkan lepas dah check tuppwerware terus nak pergi makan tapi tetibe

Emak: Na, mak nak tengok gambar Aie kawen yang Cik Ita upload dekat Facebook.

Me: Kene ada account baru boleh tengok.

Emak: Pakai account awaklaaaa

Me: Haaa? Tak naklaaaa. Account kita rahsialaaa, mak tak boleh tengok!

*Seriously, please la emak, takkan nak tengok FB aku yang penuh dengan rahsia, onak dan duri itu?

Emak: Ah, kalau macam tu bukakkan mak FB, kawan-kawan mak semua adaaa.

Ahh sudahhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh.

Me: Tak payahlaaaaaaaaa.

Emak: Nakkkkkkkkkkkkkkkkk. Cepatttla, Aunty Norin kata dia pun ada FB 1

With that she smsed Aunty Norin tanya pasal FB account dia.

Memang aku dah tak boleh lari dahla kan?

So I had to create an account for her, menggunakan email dia yang turut di buat oleh aku.

Emak menaip menggunakan 1 jari. Comel

Disebabkan aku tak tahan nak tunggu dia taip satu-satu, aku pun taipkanlah untuk dia and added some of the people that she knows.

Account FB emak

Lepas tu dia macam kecewa,

Emak: Macamana orang nak tahu itu mak? Takde muka mak pon!

Me: Oh itu nanti mak kene upload gambarla.

Emak: Ohhhh yeeee? Eh, awak tak add Cik Ita ke?

Me: Takkk. Tak nakkk. Tak boleh.

Emak: Abis tu, emak boleh add awak tak?

Me: Tak bolehh. Jangannnn.

Emak: Hish, terukla awak ni tau!

Honestly, I might sound kejam tapi seriouslyyyyyyyyy, emak aku mungkin akan sakit otak bila dia nampak apa yang ada dalam account FB aku dan aku akan terjangkit sakit otak bila dia jumpa link blog ni.

She wanted to do more actually but she had to go sebab ayah dah bising ajak makan sebab dia dah lapar.

I send them off at my door.

“Eh, nanti besok mak datang ye, mak nak Fb lagi. Hihi”

And ayah menyampuk, tu mesti nak upload gambarla tu!

Habislaaaa. Habislaaaaaaaaaaaa.

  1. Aunty Norin adalah kawan sepenarian
Thanks for rating this! Now tell the world how you feel - .
How does this post make you feel?
  • Excited
  • Fascinated
  • Amused
  • Bored
  • Sad
  • Angry


{ 34 comments… add one }

Leave a Comment

CommentLuv badge

  • Tuesday, 21 December 2010 - 6 pm, 6:36 pm ell

    comelnye la mak dia. mujur la mak i x reti IT (T_T)

    Reply
    • Wednesday, 29 December 2010 - 12 am, 12:46 am chics

      Mak I pon tak reti, ni dia tengah mereti-retikan diri diala ni. sobs

      Reply
  • Tuesday, 21 December 2010 - 5 pm, 5:27 pm green apple

    aku pun konon mcm nak low profile taknak add makcik2, add sepupu je.
    Tapi sepupu aku semua lahabau pi tayang FB aku kat mak pak dorang siap tolong klikkan link ke blog aku lagi.

    cibais.

    Reply
    • Wednesday, 29 December 2010 - 12 am, 12:46 am chics

      Aku kan, sepupu pun tengok, yang kaki kak nam, tukang report, penyibuk semua aku reject heheeeeehe

      Reply
  • Tuesday, 21 December 2010 - 2 am, 2:04 am zainah

    hehehe,welkam to d club…mesti dia jd addicted mcm mak aku…..mak aku da hardcore facebook ok,masak ape pun dia upload kat facebook!

    Reply
    • Wednesday, 29 December 2010 - 12 am, 12:46 am chics

      Hahaha, takk jangannnnn, sebab nanti yang kene uploadkan tu adalah akuuuuuuu

      Reply
  • Monday, 20 December 2010 - 10 pm, 10:21 pm Cepol

    Kwang Kwang Kwang…habislah you. Nanti mak you belajar cara2 main game kat FB pulak.

    Reply
    • Wednesday, 29 December 2010 - 12 am, 12:49 am chics

      Kalau itu terjadi, seriessss habisla notification I kene flooded dengan invitation

      Reply
  • Monday, 20 December 2010 - 4 pm, 4:19 pm zura

    betapa aku pun harap supaya mak aku takde fb sampai bila2…..
    kalau x cam x privacy nya….
    hohoho

    Reply
    • Wednesday, 29 December 2010 - 12 am, 12:49 am chics

      Kannn tapi sekrang mak aku dah ada fb :|

      Reply
  • Monday, 20 December 2010 - 12 pm, 12:26 pm peej

    kau mcm noy ok. xmo add mak aku.
    tp mak aku gila fb. lagi active dpd aku kot.
    ada sekali aku check. org kampung aku semua ada ok. scary.
    siap atuk sedara umur 70++ pun ada fb. wth.
    tu yg tak bestnya fb kan? zaman fster n myspace mana ada mokcik2 n pokcik2 ni. ;p

    Reply
    • Wednesday, 29 December 2010 - 12 am, 12:51 am chics

      Ha? Umur 70+ pon ada FB? Hahahahahaaaaaaaaa

      Friendster and myspace banyak sangat pervert and spam pulakk

      Reply
  • Monday, 20 December 2010 - 12 pm, 12:21 pm muna

    aku bukak acc facebook tuk ayah aku last yr, nak suruh dia bersosial. asal2 belikan notebook suruh dia berblog. ada ke pehtu dia main hi5. apa kelas hi5, aku register facebook terus, hahahhaa. tapi aku dah cakap siang2 aku taknak add dia (dia dah request dah!), aku balik tetiap minggu, so kegiatan facebook aku takyahla tau :p sekarang dia asyik menggelupur je kalo takleh online. telekom dahla wat hal, line tepon umah tak elok2 dah lebih 2 minggu. so takleh online guna streamyx. semalam dia beli broadband celcom, balik2 terus nak connect, tak dapat pehtu menggelupur lagikkk T_T

    Reply
    • Wednesday, 29 December 2010 - 12 am, 12:51 am chics

      Gila semangat ayah kau! Hahaha

      Reply
  • Monday, 20 December 2010 - 11 am, 11:52 am PuanP

    Ibu dan Bapa yang berfacebook adalah terlalu comel dan rasa mcm nak peluk kan..

    Eheheh…

    Reply
    • Wednesday, 29 December 2010 - 12 am, 12:51 am chics

      Haaa? tak nakla, takutla kalau tetibe add jadi kawannn

      Reply
  • Monday, 20 December 2010 - 10 am, 10:17 am mimie

    heheh..cute la mak ko chics…err, pak mertua aku pun nak berfb jugak…dah ada acc pun…aku pun takut segala rahsia terbungkar….huhuhu

    Reply
    • Wednesday, 29 December 2010 - 12 am, 12:52 am chics

      Kikiki tula, tak nakla, eh tapi kalau parents sendiri ok lagi, kalau in laws, oh no.

      Reply
  • Monday, 20 December 2010 - 10 am, 10:16 am Dasheila

    cute la mak awk…:-) takpe, meh la kwn dgn saya..hehehe..

    Reply
    • Wednesday, 29 December 2010 - 12 am, 12:53 am chics

      Ok boleh tapi kita mesti buat-buat tak kenal antara satu sama lain okies? Hihihi

      Reply
  • Monday, 20 December 2010 - 9 am, 9:21 am Iz Yahya

    Lepas ni ko boleh la list mak ko as ‘Parents’ hahahahaha. Selamat mak aku belum nak berfb lagi. Dia masih busy dengan telenovela.

    Reply
    • Wednesday, 29 December 2010 - 12 am, 12:54 am chics

      Tak nakkkkkkkkkkkk

      Reply
  • Monday, 20 December 2010 - 8 am, 8:48 am deasa

    teringat last saturday,
    biarkan fb tu kt laptop..
    sekali mak deasa selamba dok scroll tengok /baca status kengkawan

    oh tidakkkk….
    kalu dia baca wall * pengsan

    Reply
    • Wednesday, 29 December 2010 - 12 am, 12:55 am chics

      Nasib baik statu kengkawan kalau basa message dekat dalam tu mau kene parkinson terus

      Reply
  • Monday, 20 December 2010 - 8 am, 8:40 am MK

    aiyooo….dangerous!!!!! hazard!!!! fatal….. neee noooo neeee noooo (bunyik ambulance)

    Reply
    • Wednesday, 29 December 2010 - 12 am, 12:56 am chics

      Kannnnnnnnnnn!!! Keatukan I kakkk

      Reply
  • Monday, 20 December 2010 - 5 am, 5:14 am macik

    Mati lah kito Na….x elok ni mak dh ade fb

    Reply
    • Wednesday, 29 December 2010 - 12 am, 12:56 am chics

      Tula, tapi kita dah addkan makcik as friends dia hehehe. Excited mak ok nampak profile macik. Bley?

      Reply
  • Monday, 20 December 2010 - 1 am, 1:31 am Uda

    mapuh mung pahni, keno ugut ko dio. last2 mung keno add jugok….

    p.s. mak mertua saya ada FB n minta add. saya reject request itu dgn selamba. HAHA!!!

    Reply
    • Wednesday, 29 December 2010 - 12 am, 12:57 am chics

      Eee tula, I kalau dengan mak ni memang lemahhlaa. Ahh takpe, mesti kuatkan diri [macam apa je ceh]

      Reply
  • Monday, 20 December 2010 - 1 am, 1:16 am Marina Monroe

    So cute…he he he

    Reply
    • Wednesday, 29 December 2010 - 12 am, 12:57 am chics

      Hehehehe, aunty ni mesti suka fb jugak kan..kan.

      Reply
  • Monday, 20 December 2010 - 12 am, 12:21 am Aiza

    Hehehhe…kelakor lah ko chics.

    Reply
    • Wednesday, 29 December 2010 - 12 am, 12:58 am chics

      Menngelupur!

      Reply

Previous post:

Next post:

Page 1 of 11