Bercita-cita menjadi pengote

in personal opinion, relationship

I talked to a friend [yang nak nama dia dirahsiakan ee ngadala kau] and aku miss dialah! Miss nak melepak sambil mendengar dia mencarut [kadang-kadang tak larat ok!]. He’s busy these days, kalau dia free aku pulak tak free.

So anyway he was telling me about his latest pengembaraan mengorat awek, this time seorang awek Thai yang dia jumpa masa kerja dekat sana.

Siri pengembaraan memburu chenta

Siri pengembaraan memburu chenta

Menurut dia this lady adalah cun, which aku percayala, perempuan Thai banyak yang cantik and taste dia ni boleh tahan jugak – bila dia cakap cunla.

So tah camana dia dapatla keluar  dengan this lady and from his observation she had a good time that night, she even gave him her phone number.

So adalah janji nak kluar lagi the coming weekend.

But when he called, takde balasan, sms pon sama. So oklah, he assumed that’s it, so he send her email cakap sorry kacau and then tetibe pompuan tu on chat and they chatted like nothing happened. Dia cakap oh apartment dia line susah nak dapat, so buatlah date lagi sekaliii.

So bila Jumaat tu, dia calla this lady dekat office, sama jugak. Tak angkat, tak jawab bila dia turun bawah, perempaun tu dah balik.

To shorten the story, takdela kluar sampaila skang – dia dah balik KL.

Yet he still wants to pursue her. So dia tetapp try call, sms and email [baru semalam]

Tapi takde berita lagi.

So he asked me

“Apa reason minah tu buat cam tu? Dan apsal aku keep on going nak kejar?”

As in apsal, cam pukimakla [meminjam one of his favourite words. Tsk tsk]

Aku cakap dengan dia sebabnya adalah

  1. Sebab dia[perempaun itu] banyak options
  2. Sebab kau kejarla dia macam tu dan sebab dia macam tula kau keep kejar dia

Ehem, my reasons were based on my experience.

Ok, behold this is a keji confession.Keji dan perasan bagus.

Series aku malu nak cerita tapi takpelahhhhhhhhhhhh, gi mampos.

There was this time yang aku perangai cam kimak gak. I have many options. Sebab aku tak nak devote myself to sesiapa lagi and sebab aku dah letih masa tu, I keep my options open.

Siapa ajak kluar jom, let’s have fun tapi that’s it. Dan kalau tetibe aku rasa tak nak,tak nakla, sukati akula tak nak kluar ke or nak kluar dengan orang lain ke apa bebila aku suka.

Macam sial je kan perangai haish.

Maybe masa ni yang aku pikir hanyalah my own self, my own feeling. Aku dah tak fikir pasal orang lain coz previously my energy was drained just because aku sibuk nak pleasekan orang.

So anyway, one of the guy yang aku happened kluar masa tu was Swirly.

Lama-lama aku macam rimas kot sebab things get more complicated, mulala kluar hint-hint bagai dan masa tu aku memang semak. I have other problems at that time -personal problemla.

So I told each and everyone don’t’ contact me anymore, don’t call me, don’t sms me. Just go and vanish or get lost or whateverlahhhhhhhhhhh. Just leave me alone.

Series masa ni aku kusut gila.

Tapi, I still keep receiving sms asking how are you? You nak makan apa? Please don’t do this..Bla.bla.. and my phone keep ringing showing familiar numbers

Except for one.

Yang completely tak call aku lansung, tak sms,tak email.

You bunnies agak sendirila siapa budak ni [hint:rambut keras + suka makan tempe]

Mula-mula aku macam, baguslaaaaaaaaaaa tak calll aman sikit hidup aku tapi lama-lama aku wonder, seriesly dia tak ingat kat aku lansung? Cisssss. Plus, I kind of respect him for giving me some space – dia sorang je macam ni.

Lama-lama aku yang call dia balik hahahahaa.

Lepas tu tak yah ceritala, kang you bunnies menyampah plus tak masuk dalam topik perbincangan.

Moral of the story: Kadang-kadang you just have to give people some space. Ye memang kau takut kau terlepas peluang tapi kalau dia dah rimas dan memang tak suka nak buat camana? Kau paksa lagi dia bingit.

If that person memang suka dekat engkau, he or she will find you back or benda cliche – kalau dah fate engkau dengan dia, it will happen. It will.

Oh, in case you are wondering about the title, that friend of mine sekarang bercita-cita nak jadi pengote la pulakkkkk

But sorrylah, aku rasa dia memang tak boleh. Sebab he is not cibai enough :)

P/S. So he wants to know apsal perempuan tu buat camtu. Any idea?

Thanks for rating this! Now tell the world how you feel - .
How does this post make you feel?
  • Excited
  • Fascinated
  • Amused
  • Bored
  • Sad
  • Angry


{ 28 comments… add one }

Leave a Comment

CommentLuv badge

  • Saturday, 7 November 2009 - 8 am, 8:25 am zainah

    chics, adekah laki ini satu sekolah ngan aku dulu?….*musykil*…? ckp kat dia, kat mesia byk lg pompuan yg bole ditackle…heheheh….thailand bahaya….byk rusuhan…

    Reply
    • Monday, 9 November 2009 - 6 am, 6:13 am chics

      Yeee,satu skolah dengan kita dan aku rasa skolah menengah sama dengan kau [mati aku kalau dia baca hehe]

      Reply
      • Monday, 9 November 2009 - 9 am, 9:16 am zainah

        hahahaah….ye la tu…sekelas ngan aku mase form 1 n 2…takpelaa, kalau dia baca ni, sori ek…chics tak bersalah….

        Reply
        • Thursday, 12 November 2009 - 7 pm, 7:01 pm chics

          hahahah matilah aku

          Reply
  • Saturday, 7 November 2009 - 6 am, 6:49 am diamante

    hmm..kisah kwn ko kejar minah Thai tuh mcm kisah husband aku kejar aku. hahaha so pendapat aku perempuan tuh malas2/rimas nak layan sebab dia tak kenal sgt lelaki tuh. Maybe dia pk laki itu mmg berniat xelok ke. lagipun sure pelik some stranger dok kejar beria-ria.some more dok pk nanti jumpa nak borak apa?pasal meja makan kat restoren kah? :)) . ini berdasarkan pengalaman cheq la kan.

    Reply
    • Monday, 9 November 2009 - 6 am, 6:14 am chics

      Tulakan, maybe sebab ramai sangat yang buat macam tu, so macam rimas. Mungkin jugak tu kan

      Reply
  • Saturday, 7 November 2009 - 3 am, 3:55 am PinsessChomot

    Chics,

    wanna know what i think? i think it's a she-male! sebab tu lah kadang-kadang ada kadang-kadang takde. kan ke kat Thailand tu banyak bangsa-bangsa tuu!

    Reply
    • Saturday, 7 November 2009 - 6 am, 6:42 am Uda

      HAHAHAHA!!!!!

      Reply
      • Monday, 9 November 2009 - 6 am, 6:15 am chics

        klaka kan!

        Reply
    • Monday, 9 November 2009 - 6 am, 6:15 am chics

      Oh my God, mau terpengsan kawan I tu kalau bebetul dia she-male hehe. Tapi she-male diorang memang chantekkkkkkkk, kulit gebu!

      Reply
  • Saturday, 7 November 2009 - 12 am, 12:14 am N

    helo chics,
    i love this entry!selalu nye jd silent reader tp sbb this entry mcm terkena batang hidung i sendiri so i nak komen jugak!hehe.nice entryyy,kipidap! :mrgreen:

    Reply
    • Monday, 9 November 2009 - 6 am, 6:13 am chics

      Heheh thanks for reading :D

      Reply
  • Friday, 6 November 2009 - 11 pm, 11:43 pm DewaKebaikan

    hehehehe aku pon pernah kene. awal 2000-an, seorang pompuan secara tibe2 hantar bbrp sms:

    - hai apa kabar? (anonymous)
    - kenal aku tak? (anonymous)
    - cuba la teka aku sape (anonymous)

    sebab aku takde kredit, aku tak dapat balas sms dia. tibe2 aku gatal tangan, pegi telepon pompuan tu guna public phone.

    "hello"
    "hello bla bla bla bla cuba la teka aku sape"
    "aku tak nak teka"
    "aku sekelas dgn kau masa darjah 6. tapi aku taklah sefemes cik kekwa dan cik mawar"
    "aku tau kau tak femes"
    "cuba la teka aku sape"

    shit gila. macam sial. kalau lelaki buat camtu, dipanggil "pengote," kalau pompuan? "pemantat" kot…?

    ps: sori, panjang plak komen aku kekeke.

    Reply
    • Monday, 9 November 2009 - 6 am, 6:16 am chics

      hahahaha sakit otak kalau dapat sms macam ni. kalau perempaun pemantat la kot, tapi ni belum tahap pemantat lagi niii

      Reply
  • Friday, 6 November 2009 - 7 pm, 7:31 pm mimie

    hehe..saje kot pempuan tu nak memain..tak pun dia bagi no sape ntah..ker mana taukan..owh kene give some space camtu ek.tu kalau lelaki ke pempuan..so kalau tiba2 ada kawan kita pempuan yang tiba2 yang senyap tak pasal2 tu camne lak nak buat kan?? dah tanya memacam still ckp nothing, juz bz..tiba2 sentap…tak faham..eh eh…terkeluar topic lak aku..haha

    Reply
    • Monday, 9 November 2009 - 6 am, 6:17 am chics

      Kalau kawan perempuan, tah kalau dia penting aku akan try, kalau dia macam ala-ala lantakla kauu [keji tak?]

      aku pon tataula perempaun tu nak memain ketak,maybe untuk mengisi masa lapang je kot. Wahh banyak pulak andaian aku hehe

      Reply
  • Friday, 6 November 2009 - 6 pm, 6:45 pm muna

    tah..aku tak pernah buat camtu, so aku tatau :p

    cuma aku senyum sorang2 baca kisah ko ngan swirly. i guess giving space like that work, huh? aku ingat lelaki je slalu nak rimas2 dapat kasih sayang berlebihan, haha. tapi betul ahh kata ko kan, kalo dah jodoh tu tak ke mana pun :)

    errr, komen aku tak membantu langsung! :oops:
    .-= muna´s last blog ..if i have a boy, i might named him ali akbar =-.

    Reply
    • Monday, 9 November 2009 - 6 am, 6:18 am chics

      Perempaun pon rimas, apala tak rimas kalau each and eveyone said the same thing. Tapi maybe ada yang tak rimas kot, jenis yang suka berkepit dan dikepit hehe [dulu aku macam ni okkkkkkkkkk!]

      Reply
  • Friday, 6 November 2009 - 5 pm, 5:31 pm shasha

    pompuan tu saje nak test dia?? ke?? aku agak failed la bab2 ni chics…perasaan aku sendiri pun aku tak leh nak faham…
    .-= shasha´s last blog ..Way to increase productivity at work… =-.

    Reply
    • Monday, 9 November 2009 - 6 am, 6:21 am chics

      Kejila nak test-test, ingat ni zaman sekolah ke nak main test-test orang hehe [benci gila bilaorang guna alasan "Ala I saje je nak test you". Yucks]

      Reply
  • Friday, 6 November 2009 - 3 pm, 3:56 pm baizura

    perempuan itu adalah pencipap
    .-= baizura´s last blog ..Rambutku Gonjeng. =-.

    Reply
    • Monday, 9 November 2009 - 6 am, 6:23 am chics

      Tapi diorang tak main and she did not kikis him yet so belum termasuk dalam kategori itu lagi hehe

      Reply
  • Friday, 6 November 2009 - 10 am, 10:45 am Azalea

    Hi chics,

    Aza one of ur silent readers. Pd pendapat aza la, maybe ur fren tu hanya takat teman kala sunyi @ tension je pd prmpn tu. Jd buat ape dia nak reply sms, call or email. Nama lg teman utk bersuka ria, time boring kan. Apehal dia nak abeskan kredit n masa utk teman yg dia anggap mcm tu. X berbaloi. As he said, prmpn tu cun. Prmpn cun kalo kaya n hidup mmg ramaiiii kwn especially lelaki, itu la yg jadi. Tp itu cuma my opinion aje la. Maybe btul or x. Wish him luck!

    Reply
    • Sunday, 8 November 2009 - 10 pm, 10:24 pm chics

      Maybe betul jugakkan, sebab banyak lagi lelaki lain yang perlu dilayan hehe

      Reply
  • Friday, 6 November 2009 - 9 am, 9:34 am Uda

    nk kat org, jgn jadi gelojoh…. pengalamaaaaannnnn….

    p.s. perempuan itu mental sbb takmo naik bmw….

    Reply
    • Monday, 9 November 2009 - 6 am, 6:27 am chics

      Tula, certain things need patience.

      Mungkin yang lain bawak Jaguar but then again tak semua perempaun kesah pasal duit sangat. Ada yang turut consider hati yang berbunga

      Reply
  • Friday, 6 November 2009 - 8 am, 8:00 am Kak Cik Lawa

    I macam kenal lah your friend aspiring pengote nih. The giveaway was sifat yang kuat mencarut. Haha.

    As harsh as it is, but this is the truth: An attractive person always have options, and the knowledge that they have these alternative options (i.e other ppl interested in them) is why mereka can choose to layan or not layan you on whim.

    Tell your friend (sebab I tell pun dia degil bukan nak dgr pastu free2 kena carut) that life is short and there is a 3:1 ratio of women to men, so don’t sweat it lah.

    Reply
    • Monday, 9 November 2009 - 6 am, 6:22 am chics

      Hahaha, of course you know him!

      And despite telling him already, I am pretty sure he will try calling again. I always tell him tapi lepas tu nanti aku kene maki sambil cakap "Habis tu apsal aku takde awek sampai skang?"

      Hehe

      Reply
Page 1 of 11