Memecah masuk rumah emak sendiri

in crap

I spent my night at emak’s place last night.

After feeding Ah beng and Ah Lian I headed there dengan tujuan nak siapkan kerja yang tah bila-bilala aku nak buat tu. Also to basuh baju. Hehe keji tak bawak baju kotor balik rumah mak?

When I reached the house, it was about 8.30pm that time. Emak already left for her kelas mengaji and will only be back by 11.00pm and my brother was about to leave the house too, pergi mana ntah. I put some of my stuff on the table and went back to get some more stuff from the car.

By that time adik aku pon dah keluar.

Bila aku sampai dekat pintu, tiba-tiba pintu tu dah berkunci.

Tahi.

Kunci dahla tinggal kat dalam sekali dengan kunci rumah lagi satu, atas meja which was located few inches from the door.

My phone, wallet were all inside, I only had my car key and a file, full of shitty stuff.

Babiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii.

Ok, don’t panic I tell my self. Maybe I could

  1. Call whoever
  2. But.

    My phone was inside, I have no money and I don’t bloody remember anybody’s number – not even my bedmate.

    Hohhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh!!

  3. Get something to eat
  4. But my wallet was inside

  5. Sit in the car and listen to songs
  6. Euw?

  7. Jadi McGyver dan memecah masuk rumah emak sendiri
  8. I hate it, lots of work and effort

Setelah berfikir sambil berpeluh-peluh I decided to choose the last option. Plus, this is not the first time.

Objective : Try to open the window and from there I’ll know what to do.

So the first objective adalah mencari jalan camana aku nak bukak tingkap

Alat-alat yang diperlukan: Hangers – a variety of them. Yang kurus, yang gemuk, yang lembik, yang keras, semua jenislah.

Mula-mula aku try pakai hanger alone tapi macam tak boleh selitlah pulakkkkkkkkkkkkkk. Dah agak berpeluh dah masa ni, tapi takpe sabarrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr, lepas tu nampak pulak penyodok tanah emak [habisla aku kene maki kalau dia baca ni]. Ala nak sodok tanah untuk tanam bunga tu, ni bukan yang besar, yang kecik boleh pegang dengan tangan tu.

So I took that and use it with hanger.

Tetibe papppp,first hanger adalah patah.

Kau boleh takkkkkkkkkkkk nak patah time lainnnnnnnnnn haaaaaaaaaaaahhhhhhhhhhh?

Fineeeeeee aku ambik hanger lain, kata aku sambil tangan sikit lagi nak baling hanger dekat cermin kereta. Marah habisla kononnya padahal diri sendiri yang dol.

Takpe calm down. calm downnn

Cuba.Cuba. Cuba

Tapi gagalllllllllllllllllllll.

Aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa. * guling-guling atas simen

Masa ni aku dah mintak maaf dekat Tuhan, janganla hukum aku ni ha, aku tau aku banyak dosa tapi bagila aku masuk rumah. Biasalakan manusia ni, bila dah susah baru ingat Tuhan. Keji betul.

Plus takutla jugak, tetibe aku tengah korek-korek polis datang, tak pepasal masuk lokap takpon masuk harian metro

“Wanita keji pecah masuk rumah ibu sendiri”

Lepas dah satu jam berpeluh dan nak give up, tiba-tiba pembuka tingkap tu berputar 360 darjah boleh? Dan dengan berhati-hatinya aku putar sikitttttt je lagi.Sikitttttt sikitt

Akhirnya berjaya!

Like..HAHAHA!

Hanger-hanger malang yang terlibat

Hanger-hanger malang yang terlibat

Nampak tak hanger yang patah tu? Habisla aku kene marah bila emak balik.

Tapi konfemmmm dia akan pakai sut naga bila dia nampak ni

Tepi tingkap yang jahanam

Tepi tingkap yang jahanam

Tepi tingkap yang jahanam sebab aku sungkit dengan penyodok tanah tu. Mintak-mintak mak aku tak sungkit aku dengan penyodok bila dia nampak ni.

But I was so glad that I managed to get in, masak ok kalau nak tunggu sampai pukul 11

Berpeluh nak mati

Berpeluh nak mati

Excuse my bloated melekit face, apa kau ingat lepas memecah masuk rumah mak sendiri, muka aku akan jadi macam Catherine Zeta Jones?

Perluke nak emo chics? Sheesh

Oh yang grey-ish creture tu adalah Mj, she purred when she saw me. Totally worth mengopak tingkap emak. Hehe

Ucapan untuk diri sendiri: Bodohhhhhhhhhh. Lain kali jangan gatal tekan lock.

Thanks for rating this! Now tell the world how you feel - .
How does this post make you feel?
  • Excited
  • Fascinated
  • Amused
  • Bored
  • Sad
  • Angry


{ 24 comments… add one }

Leave a Comment

CommentLuv badge

  • Monday, 17 August 2009 - 3 am, 3:05 am pepari

    erkk.. mana hilang tah komen aku.. tapi ko memang sengal la bebb.. kelakar ok entry ni ehehehe…. kem salam mak ko ye.. teringat menu open house raya ko hehe. tetiba kan? sbb aku laparrrr….
    .-= pepari´s last blog ..Personal Collection: Secret Garden =-.

    Reply
    • Monday, 17 August 2009 - 4 pm, 4:50 pm chics

      Adelaa.lambat klua sket, maybe tahun ni aku buat open house. maybeeeee

      Reply
  • Sunday, 16 August 2009 - 7 pm, 7:03 pm pepari

    Babe, ko kenapa? hahaha.. sesuai la kalo ko selalu cakap ko cacat..muehehehe.. Jangan mare.. banyak sungguh la kejadian kelakar ko nih Chics… :lol:
    .-= pepari´s last blog ..Personal Collection: Secret Garden =-.

    Reply
    • Monday, 17 August 2009 - 4 pm, 4:50 pm chics

      Hha akurang ajar kau tapi nasib baik betul :P

      Reply
  • Friday, 14 August 2009 - 7 pm, 7:30 pm Mursapap

    Membasuh baju di rumah emak adalah yang paling nikmat di dunia..

    Semua anak yg menyayangi ibunya akan berbuat sedemikian..

    hahahha
    .-= Mursapap´s last blog .. =-.

    Reply
    • Monday, 17 August 2009 - 4 pm, 4:58 pm chics

      Hihihi kan kan kannn

      Reply
  • Friday, 14 August 2009 - 8 am, 8:06 am jambalaya

    gelak guling guling.muaahahahahah!!

    Reply
    • Friday, 14 August 2009 - 6 pm, 6:46 pm chics

      hehehe suke yeeee

      Reply
  • Friday, 14 August 2009 - 5 am, 5:32 am Aizuddin Danian

    Lol this story is damn funny! your best story in a while. Btw that pic of you is extremely unflattering hehe.

    Reply
    • Friday, 14 August 2009 - 6 pm, 6:47 pm chics

      I knowwww. I am disgusted to look at my own face but at that point I don't give a shit anymore haha

      Reply
  • Friday, 14 August 2009 - 5 am, 5:14 am blogresipi

    Alangkah senangnya kalau ada kunci spare bawah pasu kan. :)
    .-= blogresipi´s last blog ..Mee Soto & Begedil =-.

    Reply
    • Friday, 14 August 2009 - 6 pm, 6:47 pm chics

      Tak boleh, tekttik tu ramau orah dah tahu. Bahaya [macamla dalam rumah ada 10 juta pon kan haha]

      Reply
  • Friday, 14 August 2009 - 3 am, 3:29 am Uda

    mcm biasa buat jer nie…. selalu kena kunci kat luar rumah ker dulu2…. ;-)

    p.s. saya ada habit keluar umah jer, mesti bwk kunci umah sekali…. even keluar untuk siram bunga or ambek surat…. adakah aku ini ada OCD????

    Reply
    • Friday, 14 August 2009 - 6 pm, 6:47 pm chics

      takla, selalu tertinggal kunci hehehe

      Reply
  • Friday, 14 August 2009 - 1 am, 1:05 am dillazag

    babe, sungguh berbaloi setiap titik keringat ketiakmu itu.
    congrats, chics. you deserve to be called mek gyver. :)~~
    .-= dillazag´s last blog ..Iklan Kejap =-.

    Reply
    • Friday, 14 August 2009 - 6 pm, 6:48 pm chics

      hahaha terima kasihhhhh

      Reply
  • Friday, 14 August 2009 - 1 am, 1:04 am shaifulsafar

    hahahahahahahahha… :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil:
    kira hebat jugak la boleh pecah masuk… sure rumah tak de gril nih… kan?

    tahniah!.
    .-= shaifulsafar´s last blog ..PRECIOUS MOMENTS by shaifulsafar =-.

    Reply
    • Friday, 14 August 2009 - 6 pm, 6:49 pm chics

      Takde grill, kalau ade pon tak lock kot. Ni sebab bila kluar dah terbiasa tekan lick tu, gatal sungguh.

      Reply
  • Thursday, 13 August 2009 - 11 pm, 11:54 pm mar

    hahaha!terer la ko babe,berjaya gak la pecah masuk-bila baca ni aku tingat senior STF ko dulu si Pot(Puteri) dia ni terer gak bab2 pecah masuk ni,tp dia bukak pintu yg terkunci,dia pakai phone card or apa2 card yg keras skit la,dia cucuk2 kt tepi lock trus terbukak,aku kagum ng ketererran dia, skang aku kagum ng ketererran ko lak,sejam dok cuba tu smpi berpeluh2!cayolah!

    Reply
    • Friday, 14 August 2009 - 6 pm, 6:50 pm chics

      Hahaha nampak sangatla kak pot dan aku serta budak-budak sekolah aku terrer bab kopak mengopak haha. Pakai kad tu kene tengok jenis lock, kat rumah aku, tak lut kot

      Reply
  • Thursday, 13 August 2009 - 11 pm, 11:30 pm shasha

    hehehehe…adventure sungguh….umah lama kitaorang dulu ada satu tingkap yg tidak dilock semata2 utk kejadian gini…tapi lepas2 tu aku perasan cam ramai je tahu tingkap tu mak aku tak kunci sebab makcik2 aku berjaya je masuk umah walaupun kitaorang takde…tau2 sampai umah tgk makcik2 tgh melepak di dalam umah…cet~!

    Reply
    • Friday, 14 August 2009 - 6 pm, 6:52 pm chics

      Ohh ni yang tahu we all jela, tak boleh kasi tau orang lain, Nanti jadi macam tula, menyibuk je pulak nak masuk rumah orang hehe

      Reply
  • Thursday, 13 August 2009 - 10 pm, 10:46 pm nenek gigilz

    ketawa pecah perot ar biler baca posting ko hari nie…amat menghiburkan ditengahari yang memboringkan nih. :lol:

    Ampon!

    Reply
    • Friday, 14 August 2009 - 6 pm, 6:53 pm chics

      Masa jadi tu nak nages ok, tak kala, tapi bila ku pikir balik, sungguh bongokkkkkkkkkkk

      Reply

Previous post:

Next post:

Page 1 of 11