Penakut

in worries

She: Can we have a baby?

He: I think I am ready now, tomorrow or whenever. It’s youlah.

She: But I don’t know when will I be ready. I think I will forever not ready.

ksmn1303l

He: Hm.. Then how?

She: I know! I know! I know the moment I cry whenever people ask me “Bila nak pregnant?”, haa that time I know I am ready!

He: So did you ever cry when people ask you “Bila lagi nak kawen?”

Tsk.

Thanks for rating this! Now tell the world how you feel - .
How does this post make you feel?
  • Excited
  • Fascinated
  • Amused
  • Bored
  • Sad
  • Angry


{ 32 comments… add one }

Leave a Comment

CommentLuv badge

  • Monday, 29 June 2009 - 8 pm, 8:50 pm ida

    hi chics…im new here…love reading ur blog

    saje nak ckp…lawak lah entry ni…ur husband slalu kasi ayat mati kan hehehehe :smile:

    Reply
    • Monday, 29 June 2009 - 8 pm, 8:40 pm chics

      Hello, welcome to this menanahkan otak blog. Ye dia memang keji, suka tanak kasi can :|

      Reply
  • Friday, 26 June 2009 - 10 am, 10:38 am Lee

    orang pregnant bukan hormon tak stabil kee?

    lagi banyak la pakai sut naga (?) haha gurau2 mesra ok i x brape faham isu-isu orang dah berkahwin ini tapi nakkkkkk jugak komen tak mau ketinggalan heh :)

    Reply
    • Monday, 29 June 2009 - 5 am, 5:54 am chics

      tulaaa memang pon, tapi ni nages sebab nakkan baby..mcm tulaaa

      Reply
  • Friday, 26 June 2009 - 7 am, 7:19 am Iz

    mesti kau kiut bile pregnant ;-)

    Reply
    • Monday, 29 June 2009 - 5 am, 5:55 am chics

      aku rasa tak kiut, mesti aku stress sebab tetibe perut aku buncit

      Reply
  • Friday, 26 June 2009 - 4 am, 4:18 am eleen

    dun wori abt being ready or not, bila tiba masanya u'll just go with the flow babe.. ;-)

    Reply
    • Monday, 29 June 2009 - 8 am, 8:06 am chics

      Tapi masalahnyaa what flow? Bebal tak aku ni hehe

      Reply
  • Friday, 26 June 2009 - 3 am, 3:10 am shasha

    err…aku rasa aku dah ready…tapi Allah tak makbulkan doa aku lagi..mungkin bagi Dia aku blum ready jadi seorang ibu??…takpe la chics…bila dah tiba masanya..kamu akan pandai sendiri lerr…

    Reply
    • Monday, 29 June 2009 - 5 am, 5:56 am chics

      Mesti Dia ada sebab dia yang tersendiri tu, nanti kalau ada, mesti ada tu kan. Aku tak rasa aku pnadai sendiri, eku jenis yang tak sukamain redah when it comes tomake big desicion in life lagi-lagi melibatkan someobody yang aku kene ambil full responsiblities

      Reply
  • Friday, 26 June 2009 - 2 am, 2:14 am yani

    pd pendapat sy kan..
    kite tak tahu pun bile kite bersedia kot
    mcm nak amik spm..
    sampai hari nak amik spm tu pun :o
    sy tak sure pun su bersedia ke tak
    men belasah jek
    tapi tu lah tu nak spm
    ni nak ade baby
    huhuhu banyak gak kn pikir ek..? :razz:

    Reply
    • Monday, 29 June 2009 - 5 am, 5:57 am chics

      SPM tu lain, kalau fail boleh ambik. But if you fail to take care, educate another human being, adakah boleh ulang semula?

      Sangatla banyak kene pikirrrrrrrrr

      Reply
  • Friday, 26 June 2009 - 2 am, 2:04 am ajai

    chics,

    tak nak tgk ke hasil chics+swirly man? :mrgreen:

    Reply
    • Monday, 29 June 2009 - 5 am, 5:58 am chics

      Nak tu nak tapi tolongla jangan rambut ikut swirla man hahah keji

      Reply
  • Friday, 26 June 2009 - 12 am, 12:36 am Uda

    statement dier selalu statement 'pemati' kan…. terkedu la u sampai biler2 pon…. ;-)

    p.s. me & the madame dh decide, kita tak payah plan la…. jalan jer…. kalau jadi, jadila dier…. kalau tak, tak la…. tp in ur case kan, u tak rasa ready…. jgn risau, dh ready tue, sendri bole tahu…. :-)

    Reply
    • Monday, 29 June 2009 - 5 am, 5:58 am chics

      Tulah, bila dah ready nanti maybe akan terjadi dengan sendirinya

      Reply
  • Thursday, 25 June 2009 - 11 pm, 11:38 pm jyss

    hahha he's always get to the bottom line eh? very practical in a sense ;-)

    Reply
    • Monday, 29 June 2009 - 5 am, 5:59 am chics

      verylahh, always kill the fun [and drama]

      Reply
  • Thursday, 25 June 2009 - 11 pm, 11:28 pm kakakdegil

    haha
    kiut..
    tp situasi kiter ni terbalik
    him tukar to her
    lagi lah tensi sekejap..
    aper pun.. kalau cam aku ni
    dah 3 thn.. tup tup mesti terbuka pintu hati nanti
    maner tak.. 24 jam asek dengan muka yang sama.. wahahahaa..
    .-= kakakdegil´s last blog ..Tag =-.

    Reply
    • Monday, 29 June 2009 - 6 am, 6:00 am chics

      Hahaha tulah ada orang kata "tunggula sampai korang bosan sesame sendiri" then she puased and sambung" tapi macam takkan happen je"

      hehe. tah aku pon tak tahu, selalu je takde camne nak bosan, cuba kau sua muka kau hari-hari sikit

      Reply
  • Thursday, 25 June 2009 - 11 pm, 11:05 pm Hunny

    Hello Chics…
    thanx singgah blog kami… :)
    delivery to PKNS Shah Alam tu bila2 pun boleh*..
    Chics just bgtau bila Chics nak & kami akan siapkan Brownies fresh from oven.. :)
    apa2 Chics boleh tanya kami ya…
    thank u !!

    *subject to availability..:)

    Reply
    • Monday, 29 June 2009 - 6 am, 6:00 am chics

      Yeay dah makan, setappppppppppp

      Reply
  • Thursday, 25 June 2009 - 10 pm, 10:32 pm Jade

    chic, u jgn le risau2.. pregnant saje.. sudah terbuka hati kah? :grin:
    dulu mula2 i cm u jugak.. takut nk preggy smpi suruh hubby amik anak orang SIAM (cause org tu offer..bb tu mmg cute giler).. tp bile i pertimbangkan semula, ape salahnya.. itu kan zuriat kita.. tanda kaseh sayang suami & isteri…chewah..

    ade pro n kontra if u nk pregnant.. so kena fikir2 abis2an tau..

    just my 2 cents

    Reply
    • Monday, 29 June 2009 - 6 am, 6:00 am chics

      Tula, tengaj pkikrla ni [padahal tengah main sims heheeeee]

      Reply
  • Thursday, 25 June 2009 - 9 pm, 9:47 pm dils

    haih … my husband and I pon duk… when when when…

    Orang yang tanye "Dah ade isi ke tu…", stakat ni tadek perasaan amarah lagi la. Except org yg aku tak dah bercakap 5 6 tahun tetiba nak tanye.

    Tapi stiap kali dengar kesah org pregnant ni.. still lg horror. tadekla lagi mahu… tp kalo dah ade tu… terima je la. Haha.. macam merapu dah komen ni

    Reply
    • Monday, 29 June 2009 - 7 am, 7:46 am chics

      Heheh, yela kalau tak amik planning apa2 bolehla kalau jadi terimalah, kalau dah planning..susah sikit kot

      Reply
  • Thursday, 25 June 2009 - 9 pm, 9:13 pm green apple

    pregnant je la chics.

    aku pun cam tu gak dulu cam nak pregnant tapi taknak tapi bila tengok iklan Huggies nangis depan tv.

    the feeling tu kan macam nak bercinta tapi takut dikecewakan. tapi bila tak bercinta gatal nak ada bf. bila bf ajak kawen takut takleh bahagikan masa rumahtangga ngan kerjaya ngan aktiviti senggang ntah hapa hapa la, tapi bila kawen nak taknak ko kena lalu jugakkan.

    cam aku dulu gatal, pregnant pun nak planning2 konon susah nak blaja sambil bawak perut. last-last skang dah 5 tahun try tak pregnant2 lagi.

    aku tengah carik suami tumpang ni. ko ada kontek mana2?

    Reply
    • Monday, 29 June 2009 - 7 am, 7:48 am chics

      Takbolehla, kalau kawen, the guy is big enough to take care of himself, to think on his own, kalau dia screw up, takdelarasa guilty sangat but if the kid screw up, oh shit akulaaa yang dipersalahkan anddd aku tak nak just contributing to another screaming, rude kids out there.

      Reply
  • Thursday, 25 June 2009 - 8 pm, 8:52 pm moi

    chics,

    (She: I know! I know! I know the moment I cry whenever people ask me “Bila nak pregnant?”, haa that time I know I am ready!) kelakar giler

    aku pun dah terasa bahangnyer….

    nak share experienced aku

    it just 3 weeks, not 3 months or 3 years…. sum people that i know dah kecoh2… aku tak kisah lah kalau kau bff aku so aku bole except coz aku faham lah niat baik kau… tapi kalau org lain dah jadi annoying tahap gaban…. kalau in 3 years aku blum ada rezeki lagi kau bole bayangkanlah…. KEJIS…

    woi sorry dah meluahkan perasaan kat blog kau plak… hahahaha

    from; aku yg emo…

    Reply
    • Monday, 29 June 2009 - 7 am, 7:49 am chics

      hahaha makcik tu memang keji dahla nak match make kan ayah kau. Annoying ok macik macam tu

      Reply
      • Wednesday, 1 July 2009 - 12 am, 12:47 am moi

        memang aku benci dia….

        Reply
        • Wednesday, 1 July 2009 - 5 am, 5:57 am chics

          kau patut kasi hint kau benci dia hehe –>batu api ni

          Reply
Page 1 of 11