Nagaan puaka perempuan PMS

in angst

Hohhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh.

Aku kalau moody tolong jangan kelaka ala-ala senario. Serius aku rasa nak mengamuk.

Begini ceritanya. [tetibe]

Hari ini adalah sangat moody. Tetek juga adalah sakit-sakit macam kene tarik ke dalam. Rambut kejung -partly sebab malas nak basuh haha. Tapi still, moodyyyyyyyyyy.

Tekak selalu haus, perut extra buncit -bloated, tekak loya dan segala sindrom pre-menstrual syndrom yang lain. Benda ni macam ilmu hitamla tau tak. Tak nampak tapi kesan dia satu rumah boleh terbalik.

Jadi disebabkan aku nak marah tapi aku tak tahu siapa nak di marah maka aku pun telah menulis status di facebook yang berbunyi

“kau nak keluar, keluar jela, jangan buat aku moody boleh tak?”

Aku telah memarah period ku. Yela nak main-mainla pulakk, keluar jelaaaaaaaaaa, nanti aku pepandaila nak buat apa yang patut. Janganlah bermain dengan perasaanku.

Tapiiiiiiiiiii.

Tetibeeeeeeeeeee adalah orang pulak membalas yang menyebabkan haba-haba dan wap-wap lahar gunung berapi dah nak start kluar dari hidung.

menaga

Tu yang aku dah blurkan/ kenselkan nama dia tu.
Ye memang takde apa-apa kan bila baca?

Tapiiiiiiiiiiiiiiiiii bila aku dalam keadaan sakit hati sakit segalanya macam ni kau boleh tak jangan buat lawak sakai macam tu? Not helping ok. Sangatlah not helping. Konon-konon bestla tu?

Dahla aku memang mencarik pasal je ni nak marah orang. Hoh!

Tapi Nadia adelah comel, dari aku nak marah tetibe terus gelak.

Green Apple lagila, haha innocent gila. Tersengih jap aku baca.

Kak Darling mesti ingat aku gila cakap dengan period. Ye kak, saya memang dah gila. Nak marah tak tahu nak marah siapa. Tapi sekarang dah tahuuuuuuu.

Si Kairel ni, sumpah tak penah kenal, tapi maybe dia baca blog ni, so hai you. I tanak couple  seat, nak gold class. Lepas tu I nak makan sedap-sedap.

Wahhhhhhhhh orang buat lawak keji tak boleh, tahu nak mengamuk, abih kau bolehh?

Thanks for rating this! Now tell the world how you feel - .
How does this post make you feel?
  • Excited
  • Fascinated
  • Amused
  • Bored
  • Sad
  • Angry


{ 24 comments… add one }

Leave a Comment

CommentLuv badge

  • Friday, 26 June 2009 - 4 am, 4:26 am nonoy

    hoih kita serupaaaaa :D

    Reply
    • Monday, 29 June 2009 - 5 am, 5:54 am chics

      hehehe i knowwwwwwwwww

      Reply
  • Friday, 26 June 2009 - 12 am, 12:31 am AM

    Komen dari Nad Nadia itu comel dan menggembirakan :D

    Reply
    • Monday, 29 June 2009 - 5 am, 5:58 am chics

      sangatt!

      Reply
  • Thursday, 25 June 2009 - 5 pm, 5:52 pm Uda

    rule dier…. kalau tak tahu ujung pangkal status org, bg salam dulu…. kan….

    p.s. dirumah kalau masa dtg bulan, saya senyap sajer takut kena marah…. ;-)

    Reply
    • Monday, 29 June 2009 - 7 am, 7:51 am chics

      Haaa itulakan, ni tak main redah and bydget lawak dan mesra. tak sukalah!

      Reply
  • Thursday, 25 June 2009 - 4 pm, 4:56 pm dzaza

    komen nadia memang comel. Bahaya betul penyakit period. Masa zaman sekolah dulu kalo period memang cenggini la rupenye. tak nak bergaul dgn orang dan rasa nak duduk dalam gua seminggu dan bila period dah habis nak keluar dari gua dan menjerit yeapiee!!! dah habis (gila punya statement) tapi bila dah tua ni dah ok, dah takde moody moody lagi. Sekian terima kasih

    Reply
    • Monday, 29 June 2009 - 7 am, 7:51 am chics

      dulu tak macam ni, sebab kalau aku marah takde sape kesah haha, suma sekarang je laaaa

      Reply
  • Thursday, 25 June 2009 - 2 am, 2:16 am moi

    amukan puaka chics… memang lah kalau period jd cm2… aku pulak kalau first day rasa x mau bercakap dgn sesaper sumer aku rasa cam menci jer hahahaha… senyum pun plastik jerk….

    nasib lah saper yg carik pasal arini kan dah kuar kat blog….. hahaha

    Reply
    • Monday, 29 June 2009 - 7 am, 7:52 am chics

      selalu kalau first day aku ok, sebelum nak sampai ke first day tu yang tak okk

      Reply
  • Thursday, 25 June 2009 - 2 am, 2:05 am nZra

    tadi tgk gak kat ur status..and dah tgk dah komen tu..dah terdetik dah orang (yg namanya dah diblurkan) ni macam layak dimaki je…
    sekali bebetul kluar kat entry neh. hahah..

    Reply
    • Monday, 29 June 2009 - 7 am, 7:52 am chics

      Hahahaha itulaa..ee menyirap betul masa baca tu ok!

      Reply
  • Thursday, 25 June 2009 - 2 am, 2:02 am green apple

    aku series ingat ada orang jek jek ko like

    'weh aku nak pi MV ni, betul ko taknak ikut???
    betul???
    nak pesan apa-apa tak? aku nak makan nachos ni jap lagi ni.
    woi series taknak ikut ni?'

    Kalau cenggini gayanya memang aku reply dengan siku.

    Reply
    • Monday, 29 June 2009 - 7 am, 7:53 am chics

      haa tau pon kauuu. tapi kes yang kau cakap tu bingit jugakkla kan

      Reply
  • Thursday, 25 June 2009 - 12 am, 12:46 am nadia

    hahaha..ko kata aku comel chic,tq :razz: tapi kalu aku pun sentap gak..sabar2,aku pun mood melampir menjadi2..tapi ni dah nak abis peod ni ok la sket..errr sila buat tag saya ye..tadi saya tertinggal beberapa nama :P

    Reply
    • Monday, 29 June 2009 - 7 am, 7:55 am chics

      Maunye tak sentapkan, dahla memang tengah panas hati

      Reply
  • Wednesday, 24 June 2009 - 11 pm, 11:57 pm mar

    kalu tension pergi lah tuisyen-ni satu lg, ko penah dgr tak phrase ni babe?ni tahap nyakitkan ati sama la cam komen dlm fb tu,giler lawak bodoh,kalu dgr ni aku tak pms pun boleh jadik pms

    Reply
    • Monday, 29 June 2009 - 7 am, 7:56 am chics

      seresssssssssssssssssssssssss menyakitkan hati. nak nak bila jantan mana tah kasi salam or tegur kau tak jawab, dan dan tulah nak kasi statement tu

      Reply
  • Wednesday, 24 June 2009 - 11 pm, 11:18 pm peej

    aku pun kalau moody suka nak marah2 orang..
    lepas tu baru menyesal n rasa kesian..
    nasib hari ni aku dah ok..
    dua hari lepas tu mood nak marah n emo2..gila psycho..

    xpe..nanti ok la tu..
    kalau nak lg cepat ok..sila la paksa orang itu booking gold class..

    Reply
    • Monday, 29 June 2009 - 7 am, 7:57 am chics

      selalu aku marah jarang menyesal hehe keji aku tau.

      Reply
  • Wednesday, 24 June 2009 - 11 pm, 11:15 pm Azila

    wakakaka betul kan,kalau tengah moody,benda camtu pun bole jadi issue kan chic? :twisted:

    Reply
    • Monday, 29 June 2009 - 7 am, 7:57 am chics

      Mau taknya! Benda kecikla masa tu nampak besar gila

      Reply
  • Wednesday, 24 June 2009 - 10 pm, 10:37 pm shasha

    hahahha…sib baik…kalo tak dapat la tgk chics in sut naga pulak….

    Reply
    • Monday, 29 June 2009 - 7 am, 7:59 am chics

      Hahaha not a very pleasant view :P

      Reply

Previous post:

Next post:

Page 1 of 11