WPG2, finally!

in internet thingy, now I know!

Hi Bunnies,

How do you enjoy your weekend so far? Mine started with selsema and sakit tekak. Semalam ada orang balik rumah dengan demam + selsema.

I have told myself so many times kalau orang lain tak sihat jangan menggatal nak beramas mesra ke apa tapi tidakkkkkkkkkkkkk nakk jugakk. Haa ambik, akibat gatal kan dah dapat sakit.

Nevertheless, I am happy today.

I managed to configure WPG2 plugin. Like..finally!! After bertahun tak boleh hari ni dah bolehh.

WPG2  is a plugin to embed gallery into wordpress blog. Sebab semalam aku kan sakit hati pasal haloscan tukan, so aku email my hosting Dreamhost and asked them to help me with haloscan and WPG2.

Haloscan memang tak dapat ditolong sebab takde kaitan dengan diorang but I was just trying my luck buttt after series of emailing, the support managed to provide with solutions for WPG2.

Thank you Dreamhost, you are the best!

So what we have we here?

wpg2

A new tab for gallery – gallery embedded. Kalau dulu, when you click Gallery dia akan redirect to my Gallery pack tetpai skarang tak payah tunggu lama-lama..less than seconds. Yeay dah tak cacat.

Secondly, dah ada thumbnail of the latest album dekat sidebar, so boleh tahu if I add any new album [ kau ingat kau sapa? Erra Fazira yang orang nak tengok gamba kau tu? Ceh!]

On the other note,

I have activated slideshow feature on the Gallery. Yeauyyy boleh syok sendiri.

However comments are still in pending moderation, you can leave comment for each album or individual pictures. To comment on individual pic, click the picture sampai dia tak boleh click lagi and you will see comment table dekat bawah gamba tu. Boleh explanation mcm ni? Haha nampak sangat BM pun fail.

Oklah nak pegi buang hingus jap [tu pon nak cakap ke?Eee]

Enjoy the rest of the weekend

:*

Thanks for rating this! Now tell the world how you feel - .
How does this post make you feel?
  • Excited
  • Fascinated
  • Amused
  • Bored
  • Sad
  • Angry


{ 8 comments… add one }

Leave a Comment

CommentLuv badge

  • Monday, 15 June 2009 - 10 am, 10:00 am Sam

    Minum air banyak banyak ya.

    Reply
    • Monday, 15 June 2009 - 6 pm, 6:37 pm chics

      Nasihat yang bagus cuma malasla nanti selalu sangat pergi toilet, malas nak bukak sluar. tapi baiklah, saya minum.

      Reply
  • Sunday, 14 June 2009 - 7 am, 7:30 am Uda

    tahniah…. sekarang kena la selalu update photo plak…. :-)

    p.s. erra fazira pon dh takder org nk tgk dah…. ;-)

    Reply
    • Monday, 15 June 2009 - 6 pm, 6:46 pm chics

      Kene beli camera baru, baru boleh *alasannnnnnnnnnnnnnn

      Reply
  • Saturday, 13 June 2009 - 9 pm, 9:36 pm kakakdegil

    oh.. jangkitan yang sama

    selsema dan sakit tekak yg buleh mengalirkan air mata gitu

    cun gallery…

    p/s : dah register for tunemoney :D

    Reply
    • Monday, 15 June 2009 - 6 pm, 6:50 pm chics

      yeee dah letih dah mengalir-mengalir ni semua. selamat bershopping ;)

      Reply
  • Saturday, 13 June 2009 - 5 pm, 5:27 pm aiza momoe

    chics,
    mana you dpt ek template blog you sebelum ni yg ada gambo pompuan sexy tu…hehehe….

    Reply
    • Monday, 15 June 2009 - 6 pm, 6:50 pm chics

      Alamak I dah terlupa la rasanya. I type wordpress themes dekat google kot. Series tak ingat, sorryyyy

      Reply
Page 1 of 11