Wheez wheez

in sick

Oh God.

I hate being sick [siapala pulak suka kan?]. Initially it was just few harmless cough, thanks to the bedmate who spreaded it to me. Then things turned pretty bad after a cold day at PWTC. Bloody freaking cold lalu menyebabkan dada berbunyi.

Tapi dalam-dalam dada berbunyi tu sempat jugakla lunch dekat midvalley and dinner dekat bora ombak. His aunty wanted to pass us the chinese herbs and his uncle’s family was in KL hence the lunch. Later they went jalan-jalan before heading for the saturday mass and we head straight home.

Dinner was sponsored by my brother yang tidak pernahhhhhhh dalam sejarah membelanja okkk. Adalah terasa dunia seperti hendak terbalik bila dia kata nak belanja. I ate at Bora Ombak before, western food and found their food so-so only. But last night, the meal was not bad at all. Ayam bakarnya adalah setapp ok.

bora

wheez wheez kata dada

bora2

Oh the buttered prawns!

But the next day, adalah rasa seperti terbakar campuran dada nak meletup :(

Nasib baik ada fairygod father yang masakkan chinese herbal soup dan melayan segala kemengada-ngadaan. The soup turned out to be sooo good. Usually we buy the ready made from uncle sun brand, but this one taste so much better, plus it has american ginseng.

Can’t wait to get better so that we can cook the other package with the sea snail. Thanks aunty.

herbs

Sepatah haram tak paham apa dia tulis

I think the soup works wonder. My fever  subsided yang tinggal cumalah batuk yang sedikit annoying [without phlegm!] and hingus yang meleleh macam air paip.

demam

I am demam, I need new bag

My mouth feel bitter and it’s already 9.10 pm[Sunday]. I bloody hate tomorrow :(

Oh well. Happy monday .

*Flying kisses.

Thanks for rating this! Now tell the world how you feel - .
How does this post make you feel?
  • Excited
  • Fascinated
  • Amused
  • Bored
  • Sad
  • Angry


{ 22 comments… add one }

Leave a Comment

CommentLuv badge

  • Thursday, 23 April 2009 - 10 pm, 10:06 pm ::diella::

    apsal bile ko saket muke ko sungguh chomel seperti seekor kucing mintak makan…

    <abbr>::diella::´s recent blog post..Pulang</abbr>

    Reply
    • Monday, 27 April 2009 - 4 pm, 4:42 pm chics

      Apakahhh?

      Reply
  • Thursday, 23 April 2009 - 3 am, 3:12 am tina

    aku nampak ko makin kurus la babe.. lama nye xjumpa,rindu :sad:

    Reply
    • Monday, 27 April 2009 - 4 pm, 4:43 pm chics

      Jangan terpedaya itu semua hikmat photoshop hehe

      Reply
  • Wednesday, 22 April 2009 - 5 pm, 5:52 pm Saifullah

    hehe selalunye tulisan yg tak paham tu lah yg lagi sedapppp…

    Reply
    • Monday, 27 April 2009 - 4 pm, 4:46 pm chics

      Hahaha betul-betul!

      Reply
  • Tuesday, 21 April 2009 - 5 am, 5:23 am jyss

    i think food tuh sedap that day sbb free food kot hehehe

    get well soon!

    <abbr>jyss´s recent blog post..A Little Too Not Over You</abbr>

    Reply
    • Tuesday, 21 April 2009 - 6 am, 6:22 am chics

      Must be :D

      Reply
  • Tuesday, 21 April 2009 - 4 am, 4:18 am SJ

    uuuhhh… get well soon!

    <abbr>SJ´s recent blog post..The One with the 2nd Attempt – Gym</abbr>

    Reply
    • Tuesday, 21 April 2009 - 6 am, 6:23 am chics

      Thanks, feeling better

      Reply
  • Tuesday, 21 April 2009 - 2 am, 2:02 am shasha

    odaijini babe….sedih aku tgk muka kau kat photo no 2 tuh..memang teruk benar sakitnya…

    <abbr>shasha´s recent blog post..Lama tak update..</abbr>

    Reply
    • Tuesday, 21 April 2009 - 6 am, 6:23 am chics

      Tu berlakon je tu haha

      Reply
  • Tuesday, 21 April 2009 - 1 am, 1:45 am anuar dan voucher fu

    Alololo…cian…asma ni tak try homeopathy? koolfever adalah kiut bila orang dewasa pakai, lagi kiut nyampah bila nak beg baru? wakaka…sempat lagi.

    i'll get back with the tag later :mrgreen:

    <abbr>anuar dan voucher fud percuma yang masih ada lagi banyak ni´s recent blog post..SUKIYAKI</abbr>

    Reply
    • Tuesday, 21 April 2009 - 6 am, 6:24 am chics

      Tried it before, didn't work

      Reply
  • Monday, 20 April 2009 - 11 pm, 11:05 pm moi

    beb, get well soon… demam n new handbag sangat berkaitan hehehe :evil:

    Reply
    • Tuesday, 21 April 2009 - 6 am, 6:24 am chics

      hahaha i knowwww

      Reply
  • Monday, 20 April 2009 - 9 pm, 9:14 pm AM

    get well soon, sistah!

    Reply
    • Tuesday, 21 April 2009 - 6 am, 6:24 am chics

      thanks :)

      Reply
  • Monday, 20 April 2009 - 4 pm, 4:46 pm mar

    ala siannya ko babe,muka pakai kool fever tu mmg sesuai utk mntk handbag,campur hentak2 kaki skit sure dpt punya hehe,get well soon babe-my 5 month old son pun kena athma gak babe,kelmarin ng semlm gi amik neubilizer kt clinic,ni japgi aku halfday nak kena bwk dia gi amik ventolin lg-babe ada tak chinese herb utk baby yg athma?sup ko mkn tu sesuai tak utk baby?i heard ubat cina berkesan gak,mntk tnya mr swirly ye

    Reply
    • Tuesday, 21 April 2009 - 6 am, 6:26 am chics

      Aku rasa better kau pergi singseh tanya sebab dia ni bukan reti sangat. selalu kitorang pergi and tanya je. Aku tak sure shah alam ade ke tak, tapi aku selalu pervi vee onn sec 14 pj, dekat dengan TGIF, kedai dia kaler hijau. Ubat cina memang berkesan cuma boleh telan dengan tak boleh je la

      Reply
  • Monday, 20 April 2009 - 4 pm, 4:27 pm Iz

    ok, bila demam kena mintak new bag ye? hehehe bijak bijak. Eh pakai koolfever tu best kan? Sejuk je :)

    <abbr>Iz´s recent blog post..Episod Akhir</abbr>

    Reply
    • Tuesday, 21 April 2009 - 6 am, 6:27 am chics

      Ye kan, kool fever tu rasa sejuk tapi sengsara gakla sebab panas-panas kene sejuk macam terkejut jugak

      Reply

Previous post:

Next post:

Page 1 of 11