Kacang hai

in Uncategorized

I think my way of eating would scare any guy especially those who are attracted to the ayu and control ayu ones. Not that I not try to be more bersopan but I can’t and sometimes I feel keji for myself for failing to be bersopan while eating.

But I remembered the moment when I realized I am more bersopan compared to some people. That was when I accompanied Abu Dhabi guy for a wedding few months back. He was still in Malaysia that time. It was a wedding in one of the hotel and since he got no date, he decided to bring me. Oklah I thought even when we are seated with other guys and I was the only girl. But, as soon as the ceremony started all the boys dengan lahapnye mengambik lauk sampai habis boleh dan aku adalah sangat laparrrrrrrrrrrrrrr okkkkkkkkkkkkkkkk. I mean, yes it is a custom for guys to makan banyak dengan lahap sekali dan menyapu makanan dengan cepat ibarat piranha but hello, jadilah gentleman sket. Show some courtesy to a lady bleh? Cuba kalau aku erra fazira komfem kau gentleman kan. Aku terdiam membisu mulut terkunci ok. Well, at least the Abu Dhabi guy cared about me and ambikkan saki baki yang ada. Yeah, he was such a schweetheart [and I hope he is reading so he would be marah that I said such thing haha].

After that I dragged him to kampong baru to eat bubur berlauk. And boy, I was glad that finally aku dapat makan, dengan banyak.

Hehe. This subjek makan remind me of the time when we sorok-sorok makan dalam kelas masa skolah. In my school there was this particular kacang yang sangat sedap yang hanya boleh dibeli di kantin yang bernama kacang hai. Sedap gila ok. Dalam kacang biasa kat luar ada kaler putih menyelaputi, no it’s not what you usually find in the kedai coz until today aku tak jumpa dah kacang tu.

Makan dalam kelas adalah satu cabaran yang besar and I am sure you know that. Terdapat beberapa tektik iaitu:-

  1. Masukkan kacang dalam mulut perlahan-lahan bila cikgu tengah tulis kat papan hitam. Kunyah perlahan-lahan tapi stop bila cikgu pandang depan. Ulang sehingga kenyang.
  2. Ambik buku dan dbuka sambil mendirikannya di atas meja. Bongkokkan badan dan makanlah seperti biasa.
  3. Masukkan kacang dan berpura-puralah mengkaver mulut seperti mulut anda busuk sebab tak gosok gigi.

Berlagakla seperti tiada apa yang berlku padahal masa kau ambik kacang dari dalam plastic punyelah bising kan.

Tapi skill makan nasik lemak secara pass baton dalam lab sains semasa kelas cikgu mat taib adalah yang paling terbaik. Sambil menahan pedas sambil pas kepada kawan seterusnya dibawah meja.

When I think about it now, bangang gile terasa. I mean punyelah masa tu ingat “haha mat taib tak tahu” padahal sah sahla bauk nasik lemak semerbak. He probably was cusing alone to himself because he know kalau marah pon, nasik lemaknye dah habis.

Hehe. Nasib baik aku tak jadi cikgu.
Kalau tak mesti otak aku dah lama ada nanah beku.

Thanks for rating this! Now tell the world how you feel - .
How does this post make you feel?
  • Excited
  • Fascinated
  • Amused
  • Bored
  • Sad
  • Angry


{ 21 comments… add one }

Leave a Comment

CommentLuv badge

  • Sunday, 2 December 2007 - 5 am, 5:40 am ateen

    OMG!!! mohd taib! i remember him.. he taught us sciece back in form 3. and the topic was organ jantina lelaki & perempuan. there were 30 o us girls and him. shud have seen his face when he tried to explain to us about sperm & penis. priceless sial!! haha

    Reply
  • Saturday, 24 November 2007 - 9 pm, 9:11 pm wx

    aku penah kena marah rebus jaggung dlm makmal biology..tak sempat cover..ceesss

    Reply
  • Wednesday, 21 November 2007 - 8 pm, 8:02 pm peL

    kalo ada makanan yg sgt setap mmg susah laa nak makan selow seloww.
    tapi part mkn dlm kelas tu mmg klaka gla la.
    LOL

    Reply
  • Wednesday, 21 November 2007 - 1 pm, 1:25 pm ayaq

    Gile ah makan nasik lemak dalam lab. Hhahahaha.

    Reply
  • Wednesday, 21 November 2007 - 10 am, 10:51 am aphroditekuzz

    cekgu mat taib tu emsem ke uols?

    Reply
  • Wednesday, 21 November 2007 - 7 am, 7:35 am naz

    hahahahaha…
    nasib baik tak jadi cikgu ya, chics? hahaha..
    i'm laughing with you for this post because i've done all those things too! hahaha.

    Reply
  • Tuesday, 20 November 2007 - 7 pm, 7:17 pm pjoe (or used to be

    wahhhh
    teknik yang sungguh bagus!
    hahaha
    cikgu chics pasti dipikat pelajar lelaki gitu!
    haha

    Reply
  • Tuesday, 20 November 2007 - 6 pm, 6:55 pm shah

    la xsangka ingatkan haku sorang ngan kekawan akujer buat pas2 nasik lemak time lab pepagi…ko pun samer hahahahah…aku siap buat round kentaki pun pernah hehehhe..sumer bawah meja…
    taktik makan kacang ko tu mmg praktikal time tu heheheh..akupun guna cara tu

    Reply
  • Tuesday, 20 November 2007 - 3 pm, 3:42 pm alan

    aku rase aku gentleman sket dr member2 aku yg pelahap sebab aku tlg amik lauk untuk si dia, bleh? hehe.

    Reply
  • Tuesday, 20 November 2007 - 3 pm, 3:28 pm ceera

    kalau makan kacang, takpe lagi. Ni sampai makan nasi lemak tu, tak tahan… hahaha… lawak lawak…

    Reply
  • Tuesday, 20 November 2007 - 2 pm, 2:27 pm AM

    sangat suka cabaran makan dalam kelas. heh.

    Reply
  • Tuesday, 20 November 2007 - 12 pm, 12:43 pm Miss Aida

    Isn't it hilarious the stuff you used to do back in the day?

    Reply
  • Tuesday, 20 November 2007 - 12 pm, 12:39 pm darling8tabby

    haha..makan dalam kelas..down memory lane sungguh..my classmate yg dok sebelah i indian girl, suka makan peanut butter sandwish…ohh..i miss her… nak kena jejak dia balik la…isk isk iskk

    Reply
  • Tuesday, 20 November 2007 - 12 pm, 12:07 pm Uda

    itu crite kita zaman2 dulu…. sekarang mesti budak2 sekolah curik2 main sms, main game kat HPhone, main PSP, main geli2…. HAHAHAHA!!!!!!
    p.s. i pernah jadi cikgu komputer untuk org2 yg dah retire. lg la, nk marah tak sampai hati, tp nasib baik yg kelakar tue lg bnyk…. hehe….

    Reply
  • Tuesday, 20 November 2007 - 9 am, 9:36 am anas

    makan kacang tu boleh terima lagi la….tapi makan nasik lemak? tak leh blah dowh, sumpah lawak. hahaha saspek.

    Reply
  • Tuesday, 20 November 2007 - 1 am, 1:39 am herumi_onizawa

    tp kalu ada kwn yg mmg melahap sensorang diri di dalam locker dorm adalah amat keji ok…lawak siaall sanggup dok dlm locker..

    Reply
  • Tuesday, 20 November 2007 - 1 am, 1:29 am hedonistics anonymous

    my friend in class last time always hide her lunchbox under the desk. then when the teacher isn’t looking, she pura-pura bend to look for her book under her desk, and she’ll start stuffing her face with cookies and cakes.

    Reply
  • Tuesday, 20 November 2007 - 1 am, 1:17 am oi

    cissssssss….tektik stf sangat hebat…makan nasi lemak secara pass baton…tak pernah tefikir caranya…tahniah…

    Reply
  • Tuesday, 20 November 2007 - 12 am, 12:27 am yayachica

    haha chics sgt kelakar!
    i am so sad + kecewa today but ur entry today adalah sgt membuatkan ku hilang sedih ngeeee =D

    Reply
  • Tuesday, 20 November 2007 - 12 am, 12:09 am Tasuke

    memang advanced la korang..bab makan kacang tu tahan lagi…bab magle (makan+smuggle) nasik lemak tu yg x tahan.hahahah

    Reply
  • Monday, 19 November 2007 - 6 pm, 6:57 pm fahimi

    chait, ade ke tak pelawa perempuan makan dulu. mmg tak gentleman. tak penah ade majlis kat hotel apa? kekeke anyway .. dulu masa skolah, kami dibenarkan makan gula-gula/coklat/kacang waktu cikgu mengajar, tapi bab makan nasik lemak.. tade laa plak buat. gile apa? tade masa lain ke nak makan nasik lemak? wahahaha

    Reply

Previous post:

Next post:

Page 1 of 11